Werkwijze

Kennismaken

Als u voor de eerste keer bij Jiěfàng komt, praten we uitgebreid over uw klacht. Maar er komen ook andere dingen aan bod, zoals uw eetlust, stoelgang en slaappatroon. Ook kunnen er vragen komen over uw dagindeling, uw werkzaamheden en uw humeur. En of u een ochtend- of een avondmens bent. Deze brede invalshoek geeft een goed beeld van uw dagelijkse functioneren. En daaruit kan afgeleid worden hoe het is gesteld met uw energiebalans.

Polsdiagnose

De pols wordt op verschillende posities gevoeld. Deze posities staan voor verschillende organen en geven hun energetische toestand aan. Deze die informatie is belangrijk voor het stellen van een diagnose.

Tongdiagnose

Uw tong is een soort landkaart die verteld over de toestand van uw organen en hun energie. Er wordt gelet op de kleur, vorm, vochtigheid en beslag. Ik vraag u om uw tong niet te poetsen want het beslag op uw tong geeft belangrijke zaken weer die kunnen helpen bij het stellen van de juiste diagnose.

Vragen

Bij sommige vragen die gesteld kunnen worden zou het kunnen dat u zich afvraagt waarom deze relevant zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over uw menstruatie of stoelgang. De verklaring hiervoor is dat u als geheel behandeld wordt en niet alleen voor de klacht waarvoor u komt. Alles in uw lichaam staat namelijk onderling met elkaar in verbinding.

Een eerste afspraak duurt u maximaal 60 minuten. Iedere vervolgafspraak varieert tussen de 30 en 60 minuten.
De naalden die gebruikt worden zijn ontzettend dun waardoor de insertie van de naald nauwelijk voelbaar is. U kunt een tinteling of andere senstatie voelen, wij noemen dit Qi (energie). Dit is een prima teken dat uw lichaam in beweging komt.
De naalden blijven ongeveer 20-30 minuten zitten dus u kunt zich in deze tijd even ontspannen.

Het aantal behandelingen ligt aan de klacht. Na 4 tot 6 behandelingen evalueren we samen de voortgang van het behandelproces. Een acute klacht is vaak sneller opgelost dan een al langer aanwezig, chronisch probleem.

Het lichaam heeft de tijd nodig om het zelfgenezend vermogen aan te spreken dus gun uw lichaam deze tijd.

  • Een aantal tips / adviezen waar u rekening mee kunt houden
  • zorg dat u iets eet voor de behandeling
  • draag makkelijk zittende kleding
  • vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling
  • vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling
  • voelt u zich grieperig en twijfelt u of u behandeld wilt worden, overleg dan, liefst minimaal 24 uur van tevoren
  • voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Meld het dus als u zwanger bent, ook als het nog pril is
  • wanneer u probeert zwanger te worden, is het verstandig te melden
  • Gebruikt u medicijnen, neem een overzicht mee.